Mijn kracht als coach?

Het beste in anderen stimuleren, dat is mijn kracht en daarvan heb ik tevens mijn missie gemaakt. In mijn rol als loopbaanbegeleider is mijn focus volledig gericht op het kunnen vertalen en concretiseren van jouw loopbaanvraag naar een haalbare doelstelling.

Ik krijg energie als ik potentieel en groei zie in anderen. Groei en krachtontwikkeling is een proces en elk klein stapje dat ik die andere zie zetten geeft mij voldoening. Ik houd ervan om anderen te ondersteunen in hun zelfontwikkeling. In een gesprek probeer ik bijvoorbeeld de ander vriendelijk uit te dagen door nieuwe perspectieven aan te reiken.

Op een of andere manier voelen mensen zich makkelijk op hun gemak bij mij. Een veilige context creëren is belangrijk als je in contact gaat met iemand met een hulpvraag. Het zorgt vaak voor openhartige en soms zelfs diepgaande gesprekken. Ik zoek die gesprekken al wel eens op omdat ze mezelf inspireren. Wat drijft een mens en waarin loopt deze vast? Ontzettend boeiend vind ik dat. In zo’n gesprek verdwijnt de rest: alleen ik en de andere persoon bestaan.

Ik geloof sterk in de kracht, de verrijking van een onbevooroordeelde ontmoeting en vanuit een holistische benadering. Het is enkel op deze manier dat we ‘authenticiteit’ kunnen ontdekken. Authenticiteit is een onuitputtelijke bron van energie. Het is ontzettend fijn om zoveel als mogelijk je ware ‘ik’ te laten zien. Daarenboven weten authentieke mensen vaak goed wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat hun werkpunten zijn.

Authenticiteit is tijdloos, maar tegelijkertijd ook sterk afhankelijk van de vele keuzes die we elke dag opnieuw maken. Jouw authenticiteit leren (her)ontdekken? Daar kan ik je bij helpen.

Hoe uitzichtloos situaties ook zijn, ik tracht altijd positieve kanten en mogelijkheden te zien. Voor mij is het glas altijd halfvol en met mijn aanstekelijk enthousiasme geef ik mensen energie om door te gaan op een traag maar gestage manier. Ik zet graag mijn tanden in complexe vraagstukken. Ik zie makkelijk patronen in complexiteit. Complexe problemen geven mij zelfs de nodige energie omdat het ook een uitdaging is om complexiteit zo eenvoudig mogelijk te maken. “Eenvoud is de ultieme verfijning'” Leonardo Da Vinci schijnt dit ooit gezegd te hebben. Ik volg hem hier wel in. Zaken moeilijk maken is makkelijk. De uitdaging ligt in complexe zaken te vereenvoudigen.

Een andere kracht van mij is humor. Humor zorgt ervoor dat spanningen wat weggewerkt kunnen worden en is een essentieel ingrediënt in mijn dagelijks functioneren. Het belang van humor is niet te onderschatten.

Spontaniteit, eerlijkheid, creativiteit, discretie, optimisme en een gezonde portie humor staan centraal in mijn coaching.“The most important thing is to try and inspire people so that they can be great in whatever they want to do.”

Kobe Bryant

Omdat ik zelf nogal visueel ingesteld ben verkies ik Instagram in plaats van bijvoorbeeld een nieuwsbrief.

Laat je leiden door waar ik aan toe ben wat betreft mijn denken, voelen en doen… De achterliggende gedachte van wat je te zien zal krijgen heeft sowieso als doel mezelf te blijven ontwikkelen. Uiteraard is het mijn ambitie om professioneel te groeien als coach zodat ik effectiever kan gaan begeleiden. Ik ben sowieso een leergierig persoon. “Leren is als tegen de stroom in roeien; zodra u ermee stopt, drijft u terug.” (Chinese wijsheid)

In september neem ik bijvoorbeeld deel aan de coaching opleiding ‘inspirerend coachen’, geïnspireerd door Jef Clement. Hier kijk ik enorm naar uit.
Volgens wijlen Jef is het ‘uitlokken en ondersteunen van leren’ een belangrijk onderdeel van coaching. Ik volg hem hierin volledig!

Qua Instagram posts en stories kan dit gaan van een close-up uit een boek tot lachwekkende cartoons. In se allemaal beelden die in lijn liggen van wat mij inspireert en wat mij voedt: Krachtjager en Diepzielduiker.

%d bloggers liken dit: