Begeleiding en aanpak van stress en burn-out, loopbaanbegeleiding en life coaching

Bel of mail je liever? 
0495 23 71 13
krachtjacht@gmail.com

Mijn kracht als coach?

Mijn kracht en tevens missie is om anderen te stimuleren en in beweging te brengen zodat ze hun eigen keuzes kunnen maken en loskomen van datgene dat hen blokkeert om te groeien in hun professionele leven alsook persoonlijke ontwikkeling.

Ik krijg energie als ik potentieel en groei zie in anderen. Groei en krachtontwikkeling is een proces en elk klein stapje dat ik die andere zie zetten geeft mij voldoening. Ik houd ervan om anderen te ondersteunen in hun zelfontwikkeling. In een gesprek probeer ik bijvoorbeeld de ander vriendelijk uit te dagen door nieuwe perspectieven aan te reiken.

Op een of andere manier voelen mensen zich makkelijk op hun gemak bij mij. Een veilige context creëren is belangrijk als je in contact gaat met iemand met een hulpvraag. Het zorgt vaak voor openhartige en soms zelfs diepgaande gesprekken. Ik zoek die gesprekken al wel eens op omdat ze mezelf inspireren. Wat drijft een mens en waarin loopt deze vast? Ontzettend boeiend vind ik dat. In zo’n gesprek verdwijnt de rest: alleen ik en de andere persoon bestaan.

Ik geloof sterk in de kracht, de verrijking van een onbevooroordeelde ontmoeting en vanuit een holistische benadering. Het is enkel op deze manier dat we ‘authenticiteit’ kunnen ontdekken. Authenticiteit is een onuitputtelijke bron van energie. Het is ontzettend fijn om zoveel als mogelijk je ware ‘ik’ te laten zien. Daarenboven weten authentieke mensen vaak goed wat ze leuk vinden, waar ze goed in zijn en wat hun werkpunten zijn.

Authenticiteit is tijdloos, maar tegelijkertijd ook sterk afhankelijk van de vele keuzes die we elke dag opnieuw maken. Jouw authenticiteit leren (her)ontdekken? Daar kan ik je bij helpen.

Hoe uitzichtloos situaties ook zijn, ik tracht altijd positieve kanten en mogelijkheden te zien. Voor mij is het glas altijd halfvol en met mijn aanstekelijk enthousiasme geef ik mensen energie om door te gaan op een traag maar gestage manier. Ik zet graag mijn tanden in complexe vraagstukken. Ik zie makkelijk patronen in complexiteit. Complexe problemen geven mij zelfs de nodige energie omdat het ook een uitdaging is om complexiteit zo eenvoudig mogelijk te maken. “Eenvoud is de ultieme verfijning'” Leonardo Da Vinci schijnt dit ooit gezegd te hebben. Ik volg hem hier wel in. Zaken moeilijk maken is makkelijk. De uitdaging ligt in complexe zaken te vereenvoudigen.

Een andere kracht van mij is humor. Humor zorgt ervoor dat spanningen wat weggewerkt kunnen worden en is een essentieel ingrediënt in mijn dagelijks functioneren. Het belang van humor is niet te onderschatten.

Spontaniteit, eerlijkheid, creativiteit, discretie, optimisme en een gezonde portie humor staan centraal in mijn coaching.


“The most important thing is to try and inspire people so that they can be great in whatever they want to do.”

Kobe Bryant

%d bloggers vinden dit leuk: