Begeleiding en aanpak van stress en burn-out, loopbaanbegeleiding en life coaching

Bel of mail je liever? 
0495 23 71 13
krachtjacht@gmail.com

De krachtjachtpijlers

Kwetsbaarheid

Je kwetsbaar opstellen is geen kwestie van winnen of verliezen, maar is wel een voorwaarde om je bewust te worden van je huidige situatie en bovendien je groeipotentieel te kunnen detecteren. Het is de moed hebben om je te laten zien in wie je werkelijk bent. Je kwetsbaar opstellen is geen teken van zwakte, moediger kun je juist niet zijn. Meestal etaleren we onszelf in een mooie verpakking maar weten we vaak zelf niet eens wat er in dat mooie pakketje verscholen zit. Hoe komt dat? De zoektocht naar onze authenticiteit is ook gewoonweg confronterend. Wie zijn wij? En vooral… wat willen wij? Om deze vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden is er al een eerste belangrijke kracht nodig en dat is je kwetsbaar durven opstellen. Kwetsbaarheid kan je best beschouwen als een kracht, geen zwakte!

Authenticiteit is tijdloos…

Enthousiasme

Wij gedragen ons alsof comfort en luxe de voornaamste levensbehoeften zijn; terwijl, om echt gelukkig te zijn, we alleen iets nodig hebben dat ons enthousiasme kan opwekken.”

Charles Kingsley

Het woord enthousiasme is afkomstig van het Griekse entheos en betekent van God vervuld. Wat die God ook moge betekenen kan je voor jezelf invullen maar hoe dan ook als je enthousiast bent gebeurt er iets in je waardoor je de wereld aankan. Een enthousiast persoon valt op door zijn/haar positieve energie en daadkracht. Enthousiasme is bovendien zeer aanstekelijk. Een manager die zijn team weet te enthousiasmeren is een succesvol manager en beschikt over competenties die het beste aansluiten bij een leidinggevende functie.

Succes an sich is voor mij persoonlijk goed zijn in iets wat jou merendeel energie geeft eerder dan energie vraagt. Intrinsieke motivatie speelt hier een belangrijke rol en is tevens de meest vergeten succesfactor. Waar krijg jij energie van? Waar word jij enthousiast van?

Inspiratie

Ook achter dit woord schuilt een krachtige betekenis namelijk spiritus in het Latijns of vrij vertaald geest, maar in de medische wereld wordt inspiratie ook inademing genoemd.

Als je geïnspireerd wordt dan is het als of je een frisse adem voor je geest inademt. Er openen deurtjes in je hoofd die je tot nieuwe interessante inzichten of ideeën leidt. Inspiratie zorgt voor een bepaalde staat van nadenken over hoe je iets -meestal anders- kan doen. Het doet vaak sluimerende mogelijkheden openbloeien.


%d bloggers vinden dit leuk: