Loopbaanbegeleiding, Stress, burn-outpreventie en herstel

Stress, burn-out, bore-out & re-integratie

Voor zij die beter willen leren omgaan met stress, spanningsklachten willen voorkomen of verminderen of voor diegenen die momenteel burn-out zijn en hiervan willen herstellen.

We leven in een snel veranderende maatschappij waarbij presteren, resultaten en digitalisering centraal staan. De druk in onze maatschappij ligt met andere woorden best hoog en stress duikt meer op bij ons allemaal. Een beetje stress is gezond en houdt ons alert, maar langdurige stress kan je maar beter voorkomen dan genezen. Langdurige stressgevoelens brengen je in een negatieve spiraal met allerlei fysieke klachten, angst en depressieve gevoelens.

Opgelet: deze test is slechts een indicatie. Ga bij ernstige spanningsklachten eerst even langs bij je huisarts!

Voel jij je de laatste tijd gestresseerd en futloos door je werk? Heb je constant het gevoel dat er meer van je gevraagd wordt dan je denkt te kunnen waarmaken? Trek dan aan de alarmbel en ga ermee aan de slag. In een traject ontdek je wat jouw stressbronnen zijn en hoe je hier beter kan omgaan. We herstellen de stressklachten (of de burn-out). Samen onderzoeken we hoe jij stressbestendiger kan worden en versterkt kan re-integreren in jouw werksituatie.


Heb je zelf veel last van stress en weinig energie, of ben je zelfs al aan het herstellen van een burn-out? Als professioneel stress & burn-out coach ondersteun en begeleid ik je naar meer energie en minder stress.

Traag maar gestaag gaan we hier samen mee aan de slag in een traject:

  • In een eerste fase ligt de nadruk op het weer opladen van jouw energiepeil en krijgen we inzicht in je klachten en stressbronnen.  (deze fase duurt gemiddeld 1-3 weken)
  • In een tweede fase gaan we op zoek naar oplossingen voor de stressbronnen of manieren om er beter mee om te gaan. (deze fase duurt gemiddeld 3-6 weken)
  • In een derde fase ligt de focus op het re-integreren. Je pakt geleidelijk je taken en rollen weer op. (deze fase duurt gemiddeld 6 weken)

Elk traject gebeurt op maat. Na elke sessie krijg je (kleine) opdrachten mee om zelf mee aan de slag te gaan.

Begeleiding bij bore-out: Zowel een burn-out als bore-out zijn energiestoornissen die gekenmerkt worden door stress, maar de oorzaken ervan zijn anders.

Dus met andere woorden, ook bij bore-out voel je je onzeker, futloos en heb je vermoeidheidsklachten en/of andere lichamelijke (spannings)klachten. Bij bore-out ben je niet ‘overbelast’ maar is er eerder sprake van ‘onderbelasting’. Je zit als het ware in een werksituatie waarin jouw potentieel niet voldoende wordt benut.

De aanpak van een bore-out is dan ook anders. Tijdens een traject wordt vooral de focus gelegd op drie belangrijke aspecten: zelfvertrouwen, zelfkennis en zingeving.

Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches (VESB)

Belangrijke boodschap: De VDAB loopbaancheque kan NIET als betaalmiddel ingezet worden voor burn-outbegeleidingen. In het geval van een burn-out is er sprake van een medische of therapeutische behandelvraag (en geen loopbaanvraag). In een later stadium kan de loopbaancheque wel gebruikt worden om samen in te zoomen op de specifieke vraag: “Hoe keer ik nu terug naar het werk?” Bij spanningsklachten ga je sowieso best eerst langs bij je huisarts. Hij of zij zal samen met jou nagaan welke aanpak voor jou het meest geschikt is.
Tarief burn-outbegeleiding: 55 euro per sessie (+- 1u)

%d bloggers vinden dit leuk: